Bel ons: 071 - 40 23 321

Nieuws

Padouk tafelbladen
22-03-2017
Op zoek naar een bijzonder tafelblad?

 
 
Ramon heeft de laatste hand gelegd aan een prachtig tafelblad-to-be….  Zeer fraai te combineren met bijvoorbeeld een bestaand industrieel onderstel van staal of met een RVS afwerking. Er zijn legio mogelijkheden.
Het blad is 3.40 lang, 70 breed en 4 cm dik.
 
Voor de prijs neemt u contact op met Van Kempen Houthandel, afdeling Verkoop:
071 – 40 233 21
 
U heeft hiermee een uniek en tijdloos stuk in huis. Maar het leent zich ook uitstekend voor gebruik in de tuin, als robuuste buitentafel. U zult hier nog vele jaren plezier van hebben tijdens de maaltijden met familie en vrienden. Een tafel om aan te lachen, te huilen, op te dansen en bij te feesten…. kortom: een tafel voor het leven!

Of misschien zoekt u voor uw vergaderkamer een tafel die uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan,
een indrukwekkende balie in winkel of restaurant,
een sidetabel als blikvanger in een ruime entree…..
een onderbreking van een lange muur in een gang of hal; op zich al heel fraai om gewoon zo op te hangen, maar het zou zo ook kunnen dienen als achtergrond voor foto's of kunstobjecten.
 
Padouk is een voornamelijk uit Midden- en West-Afrika (voornamelijk Kameroen) afkomstige boomsoort. De botanische naam is Pterocarpus Soyauxii.
Het kernhout is zeer duurzaam (natuurlijke duurzaamheidsklasse 1) en uitzonderlijk stabiel: vrijwel geen krimp of vervorming.
Het kent verschillende kleurschakeringen, van fel oranjeroodachtig -koraalrood genoemd- tot paarsbruin kernhout. Het spint is crème tot wit van kleur en geeft een mooi contrast met het rode kernhout. De rode kleur wordt het best bewaard wanneer het tijdig wordt afgelakt met een zuurhardende blanke lak. Onder invloed
van direct zonlicht zal de kleur namelijk langzaamaan wat meer richting bruin veranderen.