Bel ons: 071 - 40 23 321

In memoriam


In Memoriam
Jaap van der Plas

17-09-1954     ~     02-03-2014


 

De vriendschap met Jaap ontstond die middag na het ‘zaenen’ (garnt = garnalen vissen) en een plezierig langdurig verblijf in Het Koffiehuis aan de Grent in Noordwijk. Een vriendschap die een leven lang stand zou houden en die resulteerde in een lange en vruchtbare samenwerking en een houthandel zoals die er nu staat!
De toenmalige wethouder openbare werken wilde ons halverwege de jaren 80 laten verhuizen naar achteren, naar een wereldstek aan het water. De drukte van aan- en afvoer van hout gaf zoveel reuring dat wegen en kruispunt regelmatig geblokkeerd raakten. 
Wij waren uiteraard dolblij met dit voorstel; het samengaan van hout met watersport trok ons wel en is essentieel gebleken in de jaren die volgden. Zo ontstond daar een bloeiende handel aan het water, met de merendeels kleinere vakman die zich bij ons thuis voelde! Een plek waar de koffie voor iedereen altijd klaarstond en Jaap voor een ieder tijd vrijmaakte, al was het in de avonduren.
 
Zo groeide daar een gemeenschap die echt wel zeer bijzonder te noemen was. Van Kempen Houthandel groeide uit tot een niet weg te denken vesting in Katwijk.
En zo kwam de tijd gezien het leeftijdsverschil om, zoals altijd de bedoeling was geweest, de wacht te wisselen. Een hindernis die dankzij  alle toegewijde vrienden en medewerkers zonder grote problemen werd genomen. De weg lag open voor een prachtige toekomst!

Echter, Jaap heeft zijn werk nooit af kunnen maken. Ziekte velde de Reus in een zeer korte tijd. De verslagenheid was en is groot.
 
Rest ons dankbaar te zijn voor de ons geschonken scheppende kracht van onze grote vriend Jaap! En ook om zijn zoon Rick en de andere medewerkers alle nodige sterkte te wensen.
 

Gijs van Kempen.
dec. 2014